Mari Helen Sogn

Mari Helen Sogn

Frisør

HVA - ER DET FREDAG ALT?

Postet av Mari Helen Sogn den 8. Okt 2015

Den uka her har gått så fort, eller alle ukene går fort her på Adam og Eva skolen siden vi gjør så mye på så kort tid. Etter permanenten på mandag, hadde vi to dager med farge teori. Kunne tenke meg fra før av at farge var ganske kompisert, men følte meg helt lost der jeg satt. Men hvor mer vi snakker om det og hvor mer vi jobber med det - kommer det sakte, men sikkert inn hos meg også.

På onsdag hadde vi besøk av L'oréal, vi satt en hel dag å lære så SYKT mye om farger og de forskjellige seriene de har. Gleder meg bare mer og mer til å prøve ut alt dette selv. Helt utrolig at man kan blande litt krem fra den tuben og litt fra den andre - røre i sammen, pensle inn i håret, vente litt og vips har du fått en ny farge i håret. Helt utrolig hva en frisør kan gjøre, tenker meg at mange tror "Det å være frisør er vel ingen sak, klippe litt hår og sette litt farge i håre - ingen problem." Etter jeg begynte på Adam og Eva skolen blir jeg like overrasket hele gang hvor mye som faktisk kreves av en frisør.Og ikke minst hvor høyt de setter jobben sin, gleder meg masse masse til fortsettelsen.


På planen våres for denne fredagen så står det - FARGE! Det betyr at vi skal farge hverandre. Tenk så mye vi kommer til å lære i morgen, hva som må gjøres for å få den perfekte fargen kunden/vi vil ha, hva vi skal gjøre om noe går galt- hvordan vi skal rette det opp igjen. Og ikke minst hvor mye forskjellige farger det kommer til å være, jeg gleder meg i allefall utrolig mye.


0 Kommentar

S T R U K T U R O M F O R M I N G

Postet av Mari Helen Sogn den 6. Okt 2015

På mandag hadde vi en liten "test-dag" i strukturomforming, eller permanet som de fleste har hørt om og kanskje bruker. Jeg var så heldig å få min kjære venninne som modell og ikke minst fikk jobbe sammen med min kjære Daniella denne dagen. Permanet er så utrolig kult og morsomt, helt utrolig hvor mye man kan gjøre med et hår. De fleste tenker nok på den klassiske bestemor krøllen når de hører ordet, men jeg skal love dere - det er LANGT i fra bare bestemor krøll vi kan lage. Vi valgte å lage litt beach look på Karoline, alle vi tre ble SUPER fornøyd med resultet. Strukturomforming er GØY!

Glemte jo så klart å ta bilde av hvordan håret så ut fra før av, men hun hadde helt rett hår.

0 Kommentar

M A N D A G - F O R E N D A G

Postet av Mari Helen Sogn den 28. Sep 2015

GOOD mandag dere! Når jeg våknet i dag tenkte jeg at "denne mandagen kunne jeg vært for uten". På torsdag begynte vi med kort gradering, så på torsdag og fredag gikk det skikkelig dårlig. Så når denne dagen startet i dag, hvor vi har klippetest- hadde jeg gruet meg veldig, men vet dere hva? Det gikk SÅÅ mye bedre enn hva jeg hadde forventet. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å bli så fornøyd som jeg er nå for noen dager siden, med tanke på at det gikk faktisk rett vest de andre dagene. Vi skal ha den samme klippen på onsdag - nå kan jeg endelig si at jeg gleder meg til å ha min første klippetest på et menneskehode.

0 Kommentar

Økende lengder

Postet av Mari Helen Sogn den 16. Sep 2015

På mandag startet vi med en ny klipp,økende lengder. Og i morgen, torsdag er det klar for test igjen. Som dere skjønner går det ganske fort her, men med så flinke lærere vi har så skal det her gå veldig bra. Kaja og jeg er i hvertfall klare for test. :-)

0 Kommentar

Gradering

Postet av Mari Helen Sogn den 9. Sep 2015Det skal ikke stå på effektivitet - bare litt over en uke siden vi hadde forrige test skal vi ha en ny en i morgen.Vi har drevet med flere varianter av gradering denne uka og i morgen skal vi ha i paraell gradering. Både gruer og gleder meg, noe mer øving i kveld så er det i boks.Linken til bildene finner du når du trykker på bilde.

0 Kommentar

Powered by: Bloc