Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Fra Aber Bergen til Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Mai 2019

Cecilie er en 28 år gammel jente fra Bergen. Hun er tidligere utdannet makeup artist og har hatt hovedansvaret for makeup under alle sesongene av Aber Bergen, i tillegg har bergensjenta mange spennende prosjekter i sikte.

Foto: http://cosmedic6.rssing.com

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. Vi tok en prat med den sprudlende jenta om hvordan skolehverdagen hennes er.


Når og hvordan fant du ut at du ønsket å starte på Adam og Eva skolen?

Etter å ha jobbet med (hår og) makeup i flere år, fant jeg ut at jeg behøvde å videreutvikle meg, da det ligger så mye mer kompetanse i frisørutdannelse som jeg ikke hadde. Jeg kjenner flere som har gått Adam og Eva skolen og har hørt at dette var en ekstremt god skole.


Hvordan var det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Det var nesten litt merkelig! Plutselig har man skuldre å ta i betraktning, verver, forskjellige hårtyper, personligheter, meninger og ønsker. MEN veldig kjekt! Det er utrolig å se hvor mye man faktisk har lært og hvor fint det kan bli!


Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Jeg er ganske vant med å ha personer i «sminke- stolen», så det var helt greit første gangen, og jeg hadde en utrolig koselig kunde! Første gang jeg skulle gjøre striper derimot, det var skummelt! Jeg hadde panikk hele veien og glemte helt å anbefale produkter. Men så ble hun jo kjempefin og jeg forstod jeg hadde bekymret meg uten grunn.


Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

At vi kan så mye mer enn vi tror. Jeg blir skikkelig imponert av alle de frisyrene hele klassen får til, spesielt med tanke på at vi kun har gått her litt over 4 måneder.


Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Det viktigste vil jeg si er å gi tilstrekkelig informasjon underveis. Folk er forskjellige, noen elsker å prate mens noen liker å sitte i ro og fred og nyte tiden sin. God informasjon om hva man gjør, produkter man bruker og hvorfor er noe alle setter pris på.


Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Jeg hadde en kunde med brunt hår og striper som ønsket å få et litt mer «naturlig resultat». Det var et lite prosjekt og få til, men utrolig morsomt å se hvor naturlig og fresht det kunne bli!


Nå er eksamensperioden med den store avgangsvisningen i gang, en veldig spennende og hyggelige periode! Deretter er det utplassering og læretid i vente. Vi gleder oss til å følge den livsglade bergensjenta fremover, som til høsten også skal gjøre makeup under innspilling av en annen tv - serie.


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Nettsøknad finner du her.HAIRSPIRATION SS19

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Apr 2019

I går var det fullt hus på L`Orèal Akademiet når våre kursholdere Eirik Thorsen, Tonje Beate Dahlen og Inger Lise Moa holdt HAIRSPIRATION SS19.

HAIRSPIRATION er kurset for deg som er opptatt av de nyeste trendene når det kommer til hår. Adam og Eva sitt kreative team hjelper deg i trendjungelen og presenterer det de mener er de viktigste trendene når det kommer til klipp, farge og styling, for dame og herre, for den aktuelle sesongen.

Neste HAIRSPIRATION AW19 holdes 9.september 2019.
Folk i farta | Elev Aldina

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Apr 2019

Hvem er Aldina Pervanic | @aldinapervanic ?  

Jeg vil si jeg er en positiv og ambisiøs jente fra Haugesund, som er utdannet makeup artist og elsker det! I tillegg er jeg kreativ og målrettet! Kjæresten min beskriver meg ofte som en "drage uten linen", da jeg har skyhøye drømmer og følger etter dem med vinden.

Jeg er rettferdig og opptatt av at folk skal ha det bra, ULTIMATE CATLADY.


Hvorfor valgte du Adam og Eva Skolen?

Jeg gjorde en god del research og hørte at Adam og Eva Skolen har veldig dyktige lærere i faget, pluss at elevene som går ut her er ettertraktet. Mener også at hår og makeup går hånd i hånd, og ønsket det beste av det beste!


Hva er det med frisørfaget som virker spennende?

Jeg har en stor lidenskap for beauty - bransjen og det å kunne skape en helhet. Det å ha muligheten til å jobbe tett med kunder og mennesker som har samme brennende interesse, er noe som appellerer mye til meg!


Fire måneder har gått siden du startet på Adam og Eva skolen. Hvordan vil du beskrive din nye hverdag?

Hverdagen er superhektisk! Det er en intensiv skolegang, men så verdt det! 

Du lærer deg å slappe av der du kan og i tillegg har jeg møtt så utrolig mange spennende og flotte mennesker!


Hva er drømmene dine?

Drømmen min er å jobbe mye ute i moteverden, med blant annet "runways" og magasiner. Men etter å vært på utplassering, under skolehverdagen, merker jeg at det å jobbe i salong gir meg veldig mye og noe jeg ser frem til!

Hva vil du si til andre som sitter med en frisørdrøm i magen?

Hva venter du på? Det er en så utrolig spennende bransje og det innebærer så ufattelig mye mer enn å "bare" klippe hår. GO FOR IT!


Ønsker du å gå i samme fotspor som Aldina?   Nettsøknad finner du her. Adam og Eva Skolen har fortsatt noen ledige plasser til høsten.Inspirasjonsdag

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Mar 2019

Før YFF og utplassering i salong stod for tur, fikk våre elever en skikkelig inspirasjons-boost når noen av våre dyktige frisører og lærlinger fra Adam og Eva Gruppen kom på besøk! 


Anne-Lise og Maya startet dagen med fordypning i herrefaget. Her fikk elevene våre sett teknikker innen herrefaget på kloss hold, både teknikker på langt og kort hår. Vi har fokus på dame - og herrefaget i vår opplæring på Adam og Eva skolen. 

Når våre lærlinger inntok "scenen" inspirerte de både innen klippeteknikk, farge og styling. Det er alltid like gøy når elevene våre får oppleve bredden av kunnskap lærlingene sitter på, allerede etter så kort tid inn i læretiden. 

I Adam og Eva har vi et grundig opplæringssystem for lærlingene våre, hvor de blant annet deltar på treningskveld (lærlingskole) hver tirsdag. Dette er for å styrke den faglige tyngden og tryggheten frem til svennebrevet.

Har du et ønske om å bli en av landets beste frisører? Ønsker du å jobbe i en inspirerende og kreativt bransje? Da bør du søke i dag! Her kan du lese mer om hva Adam og Eva Skole og Akademi tilbyr av kurs og opplæring.DEN STORE DAGEN!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Mar 2019

Lørdag 16. mars inntok tusenvis av frisører Petter Stordalens nye storstue, The Hub, for å få med seg «Hår & Skjønnhet» i regi av NFVB, årets absolutt største begivenhet for frisør- og velværebransjen. Det var fullt hus, med et spennende og tettpakket program gjennom hele dagen. Deretter ble det hele rundet av med den fantastiske PRISFESTEN - ÅRETS FRISØR. 


Adam og Eva var sterkt representert med hele 10 nominasjoner i 5 forskjellige kategorier under prisfesten. Stolte, ydmyke og takknemlige fikk vi ta med oss hele 3 stk hjem!  


«Årets Herrefrisør»: Eirik Thorsen, Adam og Eva Grensen (Oslo):

Prisvinneren byr på en ung, fresh og sporty street-look med en editorial touch og variert tekstur. Det er naturlig og rent. Stylingen er virkelig god. Flotte arbeider. Vinneren byr på sterke modeller som uttrykker looken på en forbilledlig og god måte.

 FOTO: KRISTOFFER MYHRE


Årets Lærling»: Silje Markussen, Adam og Eva, avdeling Steen og Strøm (Oslo):

Prisvinneren byr på en smart bruk av tekstur og gateinspirerte, modige uttrykk. Dette er touch av Vivian Westwood, utført med gode, kreative ferdigheter. Lærlingen har en god forståelse for det som skal til for å løfte frem flotte arbeider, og en teknisk ekspertise som viser et spennende faglig utviklingspotensial.

FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN


«Årets Frisørkonsern»: Adam og Eva Gruppen AS:

Prisvinneren er dedikert til frisørfaget, og viser dette med stor tydelighet – og stolthet. Konsernet har tatt mange grep for å fornye seg, men selv med en overordnet markedsplan har hver avdeling sin egen identitet og markedstilnærming. Det investeres med og i – glede. Den unike bedriftskulturen vokser videre.  

Foto: Natalia Pipkina.Powered by: Bloc